Speltest av Vid sjöns rand

I helgen genomfördes det första speltestet av både Skrômts nya regelmotor och konventscenariot Vid sjöns rand. Det gick över förväntan. Reglerna fungerade utan några större problem. Det var bara några enstaka tillfällen vi var tvungna att stanna upp lite och fundera på hur något skulle lösas. Det uppkom lite samtal om huruvida de expertisområden som finns är anpassade eller om någon eller några av dem bör bytas ut. Färdigheterna kändes rimliga, och enda som kändes som att det möjligtvis saknades var att skapa kreativa saker, typ vika origami, skriva dikter, m.m. Men då är ju frågan om det är något systemet är tänkt att stödja. Min spontana tanke är njae. Jag har svårt att riktigt se hur det passar in i settingen. Då kan man i stället säga att har du ett högt värde i någon passande expertis, exempelvis Konstvetenskap, kan du också utföra den konstnärliga sysslan du vill. Jag har svårt att se situation då det skulle kännas värt att göra ett tärningsslag för det.

När det kommer till scenariot kan jag inte skriva så mycket utan att riskera spoila det. Men det fanns en del input och förslag på vidareutveckling av det, och gruppen diskuterar fortfarande aktivt olika lösningar och idéer och så. Det har gett mig många bra idéer och scenariot har helt klart blivit mycket bättre efter de diskussioner vi haft. Det gläder mig att scenariot var såpass bra i grund att vi fick ett riktigt bra spelmöte av det. Där ska ju också spelarnas prestationer nämnas. Alla gjorde ett utmärkt jobb att gestalta sin rollperson, och jag tror att varje spelare fick den rollperson som passade dem allra bäst, även om det kanske inte var den rollperson de var bekvämast med att spela.

Det känns betryggande att veta att till och med en rätt tidig version av scenariot kan ge ett väldigt bra spelmöte, där vissa delar fortfarande var väldigt ogenomarbetade. Det finns alltså redan tillräckligt för att scenariot ska vara bra. Allt fortsatt arbete nu gör det bara bättre. Hoppas jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *