Gränslandet

Minns du de där ögonen som betraktade dig i mörkret när du försökte sova när du var femton? Krafsandet mot sommarstugans fönstret när mörkret lagt sig? Det där konstiga skallet som du hörde när du var ute och campade? I nio fall av tio var de bara inbillningar. Något oskyldigt ljud som väckte din fantasi. Men tänk om det, den där sista gången, var någonting mer? Någonting riktigt? Någonting farligt?

Gränslandet är ett rollspel om tiden mellan barndom och vuxenliv. Mellan fantasi och verklighet. Mellan trygghet och fara. Om att lämna den säkra barndomen bakom sig och ta sina första stapplande steg in i vuxenlivets okända värld. Men denna tid är inte utom faror. Tvärtom. Att öppna dörren för att kliva ut i vuxenlivet är också att öppna för något annat att ta sig in. Det finns monster där ute. Riktiga monster.

Gränslandet fokuserar på den där besvärliga tiden mellan barndom och vuxenlivet – tonårstiden. En tid med oklara förväntningar, där man i vissa situationer fortfarande ses som ett barn, medan man i andra förväntas vara vuxen.

Ladda ner

Senaste versionen av reglerna till Gränslandet

Rollformulär

Scenariot Dagons barn

Scenariot Mammas pojke